045-5660594

Info@altecbeveiliging.nl

Professioneel beveiligd voor niet meer dan € 1,15 per dag neem vandaag nog contact met ons op

Bel ons voor de beste Prijs

Bellen via internet? Zorg voor de doormelding van uw alarm!

Er zijn steeds meer bedrijven en woningen waar niet meer wordt gebeld via de traditionele telefoonlijn. In de toekomst zal vaker worden gebeld via internet op basis van een IP protocol. Waarom? Omdat hiermee kan worden bespaard op telefoonkosten. Het is zeker de moeite waard om eens te informeren naar de mogelijkheden. Maar zodra u besluit over te stappen op bellen via internet is het belangrijk u zelf te laten informeren over de gevolgen voor de doormelding van uw alarminstallatie!

Doormelding alarminstallatie

Als u er voor kiest te gaan bellen via internet op basis van een IP protocol dient u uw alarmsysteem te koppelen aan uw internetverbinding. Op deze manier wordt er een koppeling gemaakt naar de meldkamer. Dit noemen we Alarm over IP (AoIP). Uw huidige alarmkiezer is namelijk niet geschikt voor uw toekomstige digitale modem. Overstappen van een analoge alarmverbinding naar Alarm over IP kan eenvoudig worden gedaan met een IP converter.

IP converters

Er zijn twee soorten IP converters

• Een standaard IP converter, waarbij in geval van uitval van uw internet er geen doormelding meer zal plaatsvinden. In geval van stroomuitval zal een UPS noodvoeding ervoor zorgen dat er nog 60 minuten doormelding plaats zal vinden.
  • Een IP coverter met GPRS backup is een betrouwbaardere oplossing omdat in geval van uitval van zowel het internet als de stroom een tweede transmissiepad zal worden opgezet naar de meldkamer. U heeft hiervoor wel een SIM-kaart nodig, die in de GPRS module geplaatst wordt.

Van plan over te stappen op bellen via internet? Zorg voor de doormelding van uw alarm. Voor vragen en advies kunt u contact met ons opnemen.